۱۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۴۹

معاون میراث فرهنگی کشور خبر داد:

«ینگی امام»؛ کاروانسرایی در مسیر جاده ابریشم/بنا ثبت جهانی می‌شود

«ینگی امام»؛ کاروانسرایی در مسیر جاده ابریشم/بنا ثبت جهانی می‌شود

کرج - معاون میراث فرهنگی کشور گفت: مقرر شده یِنگی امام به‌عنوان کاروانسرایی که در مسیر جاده ابریشم قرار دارد، به ثبت جهانی برسد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن طالبیان پیش از ظهر پنجشنبه ضمن بازدید از مجموعه کاروانسرای ینگی امام واقع در شهرستان ساوجبلاغ، اظهار کرد: مقرر است این اثر ارزشمند به‌عنوان کاروانسرایی که در مسیر جاده ابریشم قرار دارد به ثبت جهانی برسد.

وی در ادامه البرز را استانی غنی از ظرفیت‌های میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دانست و گفت: برای بازدید از روند اقدامات انجام‌شده در خصوص بناهای تاریخی و ظرفیت‌های میراث فرهنگی البرز به این استان سفرکرده‌ام.

معاون میراث فرهنگی کشور تأکید کرد: مقررشده است یکی از بناهای واقع‌شده در مسیر جاده ابریشم به‌عنوان پایلوت مرمت‌شده و در معرض بازدید عموم قرار گیرد که کاروانسرایی ینگی امام برای تحقق این مهم انتخاب‌شده است.

طالبیان در خصوص انتخاب کاروانسرای ینگی امام، گفت: این اثر به دلیل نزدیکی به پایتخت از اهمیت بالایی برخوردار است و امکان رصد امور برای ما فراهم است.

وی بابیان اینکه مسائل و مشکلات حقوقی این اثر حل‌وفصل شده است، گفت: حریم این اثر تاریخی مشخص است و اطراف این بنا محصورشده است.

معاون میراث فرهنگی کشور گفت: یک تپه باستانی در کنار کاروانسرای ینگی امام ظرفیت خوب دیگری است که موردتوجه قرارگرفته است، این پروژه یک سایت موزه است که می‌تواند خوب بدرخشد زیرا درگذشته نیز مکانی برای حضور دیپلمات‌ها بوده است.

طالبیان به درخواست‌ها و تقاضاهایی که در قالب کمک‌های جهانی برای کاروانسراهای جاده ابریشم مطرح است اشاره کرد و گفت: پروژه مرمت کاروانسراهای ینگی امام مدنظر بوده و از ماه‌های گذشته مراحل مطالعات آن آغاز و به‌زودی به اتمام خواهد رسید.

وی تأکید کرد: با تمام شدن عملیات مرمت این کاروانسرا تحول شگرفی در زیرساخت‌های فرهنگی و فضاهای عمومی در این منطقه ایجاد می‌شود.

معاون میراث فرهنگی کشور در خصوص نوع کاربری تعیین‌شده برای این کاروانسرا، گفت: باید مطالعات این طرح به‌طور کامل انجام شود تا بر اساس آن به کاربری مطلوبی که درشان و جایگاه این اثر باشد دست پیدا کنیم.

طالبیان با تأکید بر اینکه منتظر دریافت طرح مرمت، احیا و معرفی کاروانسرای ینگی امام هستیم، گفت: این موضوع ابتدا باید در شوراهای فنی استان البرز و سپس کشور مطرح و در ادامه بر اساس آن اقدامات مرمتی این بنا دنبال شود.

وی با اشاره به اینکه درگذشته این بنا در اختیار نیروهای نظامی بوده است، گفت: در بخش‌هایی ازجمله کف بنا از سیمان استفاده‌شده که این موضوع به‌عنوان مداخلات مصالحی در ساختار بنا مطرح است و در بحث مرمتی آن باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

معاون میراث فرهنگی کشور تأکید کرد: کاروانسرای ینگی امام با انجام اقدامات مرمتی یکی از جاذبه‌های مهم برای البرز و همچنین کشور خواهد بود.

تپه ینگی امام میراثی به‌جامانده از دوران ایلخانی است که مانند نگینی در صدف گردشگری شهرستان ساوجبلاغ می‌درخشد، پیش‌تر فرزان احمد نژاد مدیر پایگاه پژوهشی ینگی امام به خبرنگار مهر گفته بود؛ این اثر تاریخی ۲۵ اسفند سال ۱۳۷۹ به شماره ثبتی ۳۵۰۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

این اثر به ثبت آثار ملی رسید تا یکی دیگر از آثار تاریخی باستانی در استان البرز به ایرانیان معرفی شود. این تپه در شهرستان ساوجبلاغ بخش مرکزی و جنوب روستایی به همین نام در کنار جاده هشتگرد به کرج واقع‌شده است. منطقه ساوجبلاغ در دوران صفویه روزهای اوج خود را سپری کرده است و با توجه به نزدیکی به قزوین که پایتخت اول صفویان بود، سلاطین صفوی توجه ویژه‌ای به این منطقه داشته‌اند.

کد خبر 4447131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha